Навіщо мешканці Криму масово реєструють свої фірми в окупованому Генічеську

2 месяца назад 0

В окупованому  Генічеську і на  Арабатській Стрілці продовжується масова експансія будівельних фірм з окупованого  Криму .

Про це  телеграм-канал Генічеськ UA.

Так, житель окупованого Криму,  Станіслав Юрійович Кісс , незаконно зареєстрував цього місяця в місті Генічеську ТОВ «Управляюча компанія Нові регіони», ставши єдиним засновником та генеральним директором цієї компанії.

Станіслав Кісс, народжений 15 листопада 1985 року, який є резидентом міста Ялта, Автономної Республіки Крим, володіє індивідуальним підприємницьким номером (російський ІПН 504215242593), зареєстрованим в ФНС Московської області, де він також веде бізнес.

Крім того, в його портфелі є дві фірми, які були збанкрутілі: ТОВ «Гестион» та ТОВ «Мадару русс». Цікаво, що обидві ці фірми були зареєстровані на лондонську компанію Barmou corp LTD, на яку в російській юрисдикції записано 36 юридичних осіб.

Юридична адреса незаконної компанії Кісса — місто Генічеськ, вулиця Братів Коваленків, будинок 54, яка збігається з розташуванням відділення №2 Нової Пошти.

Також недавно на Арабатській Стрілці з’явилася ще одна «будівельна» компанія. У російському державному реєстрі 1 лютого 2024 року було зареєстроване ТОВ «Вектор», яке спеціалізується на будівництві інженерних комунікацій для водопостачання та газопостачання.

Засновником та генеральним директором компанії «Вектор» є  Борис Ігоревич Рубіновський , народився 10 серпня 1991 року та є резидентом міста Сімферополь, АР Крим. Він є зареєстрованим індивідуальним підприємцем в Краснодарському краї (ІПН 231133198797) та з листопада 2023 року є засновником та директором будівельної фірми «Стройальянс».

Юридична адреса нової компанії знаходиться в селі  Генічеська Гірка на вулиці Азовській, будинок 11-а, офіс 24, яка вже є шостою незаконною компанією, зареєстрованою за цією адресою протягом двох років війни Росії з Україною.

Масовий наплив будівельних фірм в цей регіон є результатом масштабних будівельних проектів та ремонтних робіт, що здійснюються за ініціативи та під контролем гауляйтера  Сальдо . Ці ініціативи включають в себе програми реконструкції та будівництва шкіл, доріг, медичних закладів та інфраструктури загалом. Однак, багато з цих проектів стають об'єктами корупції та розкрадання коштів з федерального бюджету. Гауляйтер Сальдо використовує ці програми як можливість для особистого збагачення та незаконного отримання прибутків через спроможність контролювати ці процеси та визначати підприємства, які отримують контракти на виконання робіт. Тож, через таких «кишенькових підприємців» та досвідчених шахраїв і відбувається таке «розкрадання з відкатом». Така ситуація призводить до розкрадання грошей з бюджету та недостатньої якості виконання робіт, що відбивається на якості життя місцевих мешканців та загальному розвитку регіону.