Німеччина вдруге відмовляється постачати зброю Україні

2 года назад 0

У світлі тривалого загострення навколо України, пов’язаного з можливістю вторгнення з боку Россії, Міністр оборони Германії Крістін Ламбрехт не виключає відправлення в Литву, для підсилиння країни що входить до блоку НАТО, більшої кількості солдатів бундесверу.

«Ми вже вносимо дуже важливий внесок у Литву, де ми, як єдина країна ЄС, очолюємо бойову групу«, — сказала політик.

Але в той же час Ламбрехт захищає відмову федерального уряду постачати зброю Києву в напружених обставинах  конфлікті з Росією.

«Вже давно існує чітка позиція федерального уряду — навіть у минулі законодавчі періоди — що ми не поставляємо зброю в кризові райони, щоб не загострюватися там ще більше», — сказала міністр.

За її словами, на сьогодні триває діалог щодо мирного врегулювання.

«В українському конфлікті у нас є партнери по переговорах, які повернулися за стіл переговорів – наприклад, в Раді Росія-НАТО і в нормандському форматі. Ось чому зараз наше завдання це знизити ескалацію. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом«, – додала міністр оборони Німеччини.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt.

Водночас представники уряду США повідомляють про високі ризики та нагнітання загроз на сході Європи, зокрема навколо України.

За американськими розвідданими, Росія тепер має у своєму розпорядженні приблизно 70 відсотками чисельності військ, які, за її власними оцінками, будуть потрібні для великомасштабного вторгнення на Україну.

За останні два тижні кількість груп тактичних батальйонів (BTG) в прикордонному районі збільшилася з 60 до 83, повідомили в суботу інформаційному агентству Reuters два американських інсайдери. Ще 14 були в дорозі. Одним з визначальних факторів вторгнення буде «Генерал Мороз». Зокрема те, що ґрунт, ймовірно, буде максимально промерзлим приблизно з 15 лютого. Цей фактор дозволить застарілій техніці російської армії пересуватися по відкритій місцевості. Ці умови, швидше за все, збережуться до кінця березня. Документи для подання не були представлені.

Також один з insider оцінив кількість жертв з боку українських військових під час вторгнення до 25 000 осіб, у тому числі до 10 000 російських солдатів, а також від 25 000 до 50 000 жертв серед цивільного населення. Згідно з заявами, уряд США припускає, що російський набіг змусить мільйони людей бігти. Столиця Києва, швидше за все, впаде протягом декількох днів. Росія зібрала понад 100 000 солдатів на кордоні з Україною.