Обслуговувати дороги Херсонщини буде фірма одеського депутата

5 месяцев назад 0

Державна установа “Місцеві дороги Херсонщини” виділила на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування на території Бериславського району Херсонської області 5 749 657 гривень.
Про це свідчить відповідна інформація з порталу електронних закупівель “Prozorro”.
Відомо, що гроші призначені для обслуговування наступних ділянок доріг:

  • Велика Олександрівка – Борозенське – Милове на ділянці км 0+000 – 32+000;
  • Давидів Брід – Калинівське – Бобровий Кут на ділянці км 0+000 – 28+500.

У тендерній документації вказується до роботи на вищезазначених ділянках робіт мають бути завершені до 29 грудня цього року.
Переможцем тендеру стало товариство з обмеженою відповідальністю “Ростдорстрой”, зареєстроване в місті Одеса у 2005 році.
За даними порталу YouControl, власником ТОВ “Ростдорстрой” є австрійська компанія “Юттема”, а бенефіціарами – одесити Євген Коновалов та Юрій Шумахер. Шумахер є депутатом Одеської міської ради від партії “Довіряй ділам”.
Зазначимо, що “Ростдорстрой” є фігурантом багатьох скандалів у ЗМІ через те, що фірма доволі часто отримує багатомільйонні підряди на ремонт доріг, мостів, тротуарів тощо, переважно на території Одеської та Миколаївської областей.
Зокрема, протягом 2023 року фірма ставала фігурантом у 25 розслідуваннях ЗМІ.
Нагадаємо, у вересні на експлуатаційне утримання автомобільних доріг на території Бериславського району Херсонщини було виділено понад 31 381 766 гривень.
Також раніше МОСТ писав, що у 2023 році на поточний та ямковий ремонт доріг у Херсоні виділено 58 965 170 гривень.