Обстріли Миколаївської області та бойові дії в Херсонській: про ситуацію на півдні України розповів Братчук

5 месяцев назад 0

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua
В Одеській області ситуація спокійна, без обстрілів. А по Миколаївській області російські війська завдають ударів. На лівобережжі Дніпра в Херсонській області Сили оборони України утримують раніше зайняті позиції. Про це сьогодні, 10 грудня, в ефірі телеканалу розповів голова Громадської ради при Одеській ОВА, речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він уточнив, що по Очаківській громаді Миколаївської області російські окупанти завдають ударів з Кінбурзької коси.

“Артилерійські обстріли йдуть по Херсонській області. Ворог також намагається завдавати удари авіацією. На лівобережжі наші тримаються просто неймовірно. Я думаю, що це буде окремий рядок нашої історії військової слави. Сили оборони України утримують плацдарми на лівому березі та знищують дуже багато техніки, особового складу”, — повідомив Братчук.

Спікер звернув увагу, що існує певна оперативна пауза, пов’язана з використанням російськими військами дронів-камікадзе і можливими ракетними ударами.

“Ворог готується. Сподіваюся, що вкотре наші Сили оборони “Півдня” відіб’ють ці атаки, зокрема і з повітря. На Херсонському напрямку ворог накопичує сили, збільшує кількість особового складу, бойової техніки. Тому ситуація ще досить-таки складна, напружена, але контрольована”,  — уточнив він.
Братчук зауважив, що на лівобережжі Херсонської області, попри натиск ворога, в українських захисників є певні успіхи зі знищення ворожої техніки.

“Наприклад, учора ворог спробував використати в одному з боїв 11 одиниць бойової техніки, 10 із них було знищено. Дуже активно працюють наші дрони-камікадзе. Дуже активно працює розвідка. Артилеристи отримують координати, за якими знищують бойову техніку та особовий склад ворога”, — додав речник.
Нагадаємо, на Херсонському напрямку Сили оборони​ утримують зайнят​і позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневої поразки по тилах росіян.