Одіозний запроданець сальдо не дихне, як не брехне

2 месяца назад 0

Гауляйтер окупованої Херсонщини сальдо повідомив відомій поширенню брехні агенції про те, що у Херсоні діють партизани. «Народні месники», за словами одіозного запроданця, накопичують зброю, щоб у майбутньому приєднатися до бою за визволення правобережної частини регіону.

Інше видання у суботу повідомило про те, що російські десантники знищили групу піхоти ВСУ в укритті на правому березі Дніпра.
Ці та інші хворобливі вигадки «рупорів кремля» спростувала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталя Гуменюк в етері Еспресо.

«Наші сили на лівому березі мають плацдарм, постійно відбуваються зіткнення з окупаційними військами, тобто перша лінія оборони саме там» , — пояснила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

За її словами, друга лінія оборони, яка розташована на правому березі Дніпра, облаштована доброчесно, глибоко та ґрунтовно.

«І розуміння того, що природою продиктовано підвищення другої лінії оборони над лівим берегом, це також додаткові захисні споруди. Висадитися ворогу на правий берег Дніпра фактично нереально, тому що сама річка Дніпро — це лінія вогню, лінія потужної контрбатарейної роботи, де постійно відбувається влучання по надводних транспортних засобах. Тож облаштування оборонних споруд на Херсонщині є на досить високому рівні й лякає людей тим, що цей захист продовжує нарощуватися. Бо ворог і далі намагається просувати свої пропагандистські наративи про повернення у Херсон. Але адекватність бере своє, і розуміння того, що ми не тільки готові оборонятися, а й захищені природою, переважає» , — наголосила Наталя Гуменюк.