Окупаційній освіті на Херсонщині не вистачає то дітей, то педагогів

2 месяца назад 0

«Муніципальний державний бюджетний освітній заклад Херсонської області Іванівський дитячий садок «Сонечко» Іванівського муніципального округу запрошує дітей у віці від 3 до 7 років», — йдеться в оголошенні окупаційної адміністрації у соцмережі.

Дітей в окупаційному дитсадку, буцімто, чекають «професійні педагоги: вихователі, музичні керівники, педагог-психолог, інструктор з фізичної культури», а ще «затишні групи», «просторі музичний і спортивний зали» і «збалансоване триразове харчування, яке відповідає вимогам Санітарно-епідеміологічних правил і нормативів в освітніх організаціях РФ». А от окупаційній Червоноперекопській школі у селі Зелений Під Каховського «муніципального округу» навпаки — не вистачає педагогів.

Наразі колаборантів не можуть знайти на посади трьох вчителів початкових класів, вчителів біології, хімії, географії, військового і музичного керівників, соціального педагога, вихователя групи продовженого дня, заступника директора з навчально-виховної роботи, керівника гуртка, двох вчителів російської мови і літератури, завідувача їдальні, двох вахтерів, комірника і охоронника. Вимоги до кандидатів директор окупаційного закладу Любов Дейнеко обіцяє озвучити при співбесіді. Сподіваємось, що вже невдовзі співбесіду з нею проведуть і співробітники СБУ. Щоправда, зовсім з іншого приводу.

Богдан СТРАЖАК,