Окупанти на лівобережжі Херсонщини силоміць нав’язують російське громадянство

3 месяца назад 0

Жителям окупованого лівобережжя Херсонської області нав’язують громадянство РФ і формують із місцевих чоловіків мобілізаційний ресурс , — повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Вони не припиняють здійснювати приховану мобілізацію серед населення тимчасово окупованих територій України, продовжуючи розгортати додаткові контрольно-пропускні пункти, блокпости. Окупанти перевіряють документи, переводять людей насильно в російське громадянство і, відповідно, чоловіче населення в цьому випадку фактично автоматично переходить в категорію мобілізаційного ресурсу", — сказала Гуменюк.

За її словами, після отримання російського паспорта всі дані людини передають у пункт комплектування, і чоловік призовного віку фактично одразу ж стає одним із членів загону так званої "територіальної оборони" в конкретному населеному пункті.

Раніше Гуменюк повідомила, що кількість ворожого угруповання на лівому березі Дніпра оцінюється у понад 70 тисяч особового складу й сотні одиниць озброєння та техніки.

З її слів, не всі окупанти та техніка розташовані безпосередньо вздовж лінії фронту. Вони перебувають у більш глибоких тилах, звідки їх підтягуються як додатковий ресурс.