Окупанти оголосили про початок осіннього призову до російської армії на лівобережжі Херсонщини

8 часов назад 0

Росіяни очікувано почали реалізацію плани щодо поповнення своєї поріділої армії новим “мʼясом” з окупованих територій України. З цією метою вони розпочали на лівобережжі Херсонщини осінній призов строковиків. Призову підлягають всі чоловіки з російським паспортом у віці з 18 до 30 років. Окупанти гарантують, що до “зони СВО” їх, звичайно ж, не відправлятимуть.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські ЗМІ.

“Молоді люди з Херсонщини вперше закликаються до виконання почесного обов’язку із захисту Батьківщини та проходитимуть термінову службу в частинах на території Південного військового округу. Дорогі друзі, впевнений, що ви гідно представите Херсонську область у Збройних силах Російської Федерації, заслужите повагу товаришів та подяку командирів”, – урочисто привітам майбутнє поповнення окупантів так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо.

Сповіщати чоловіків будуть паперовими повістками особисто під розписку чи рекомендованими листами. Призов  триватиме до 31 грудня 2024 року. Термін служби для призовників – 12 місяців.

Тож вітаємо тих українців, які, отримавши російське громадянство, сподівались відсидітись на окупованих територіях, не беручи участі у воєнних діях. Їм все ж таки доведеться воювати, але тепер вже в статусі “гарматного м’яса”.

Нагадаємо, що у 8 статті Римського статуту вказано: що примус громадян протилежної сторони до участі у воєнних діях проти їхньої країни вважається воєнним злочином.