Окупанти продовжують готувати дітей Херсонщини до війни

2 месяца назад 0

Якщо все інше окупанти на Херсонщині лише обіцяють зробити, то з військово-патріотичним вихованням дітей і молоді не жартують. Здавалося б, вже і так достатньо створили мілітаристських дитячих організацій і військових таборів, але зупинятись, судячи з усього, не збираються.

Недавно виконуючий обов’язки окупаційного міністра спорту Херсонської області Сєргєй Бондар написав окупаційному губернатору Володимиру Сальдо листа з проханням «розглянути можливість створення на базі майнового комплексу «Херсонський спортивний коледж» (Херсонська область, м. Скадовськ, вул. Шмідта, 32) Державного бюджетного навчального закладу з військово-прикладних видів спорту школи-інтернату «Кадетський корпус імені адмірала Ушакова Ф.Ф.»

Про мету створення окупант написав так: «Заклад планується як регіональний центр підготовки з військово-прикладних видів спорту, як методичний центр військово-патріотичного виховання молоді, флагманський центр залучення молоді до занять фізичною культурою і спортом, підготовки молоді до державної цивільної і військової служби». Звісно, що «губернатор» цю ідею схвалив. І Бондар вже обговорив кроки її реалізації з тимчасово виконуючим обов’язки начальника управління пожежогасіння і проведення аварійно-рятувальних робіт окупаційного ГУ МНС Росії у Херсонській області Дєнісом Брайком. Після чого заявив пропагандистам: «Кадетські класи планується відкрити з чотирьох напрямків навчання: МНС, Міністерство оборони, Росгвардія і Військово-морський флот».

Як повідомило окупаційне видання «Бег формата», «кадетів» вчитимуть армійському рукопашному бою, військово-спортивному багатоборству, стрільбі зі штатної і табельної зброї, армійському тактико-стрілецькому багатоборству та іншим, потрібним солдату російської армії військово-прикладним видам спорту.

Тим часом «Херсонська обласна дума» приступила до розробки законопроекту «Про патріотичне виховання». «До кінця липня ми плануємо зібрати всі пропозиції з наповнення законопроекту, і на початку серпня надати оформлений проект у Херсонську облдуму» , — заявив заступник керівника фракції «Єдиної Росії» в окупаційній думі Тамерлан Цаліков. Виходить, що зараз дітей вчать «патріотизму» незаконно? Хоча після прийняття «закону» те саме можна буде сказати.

Борис ВИНОГРАДОВ,