Окупанти відзначили відому у минулому українську журналістку дипломом

2 месяца назад 0

«В Херсонській області підбили підсумки регіонального конкурсу журналістської майстерності «Иа Россию», — повідомляє окупаційна «Надднепрянская правда». Заради цієї події фактично неіснуюче обласне відділення союзу журналістів росії на день «перейменувало» Генічеський центр культури і дозвілля у «дворец культури города Гєніческа».

Щоправда, від того мало що змінилось. Пропагандистів нагороджували у десяти номінаціях, як-то «Традиції Херсонщини», «Вибір Херсонщини», «Російська медіа-весна», «Краща публікація», «Кращий репортаж», «Повернення додому». Дипломи і призи вручали голова неіснуючого відділення сжр алєксандр малькєвіч і начальник окупаційного управління інформаційної політики євген бриков. Коли нагороджували заступника редактора агітки «Надднепрянская правда» єлєну блоху, до нагородження долучилась голова окупаційного виборчкому марина Захарова.

Пропагандистку відзначили за те, що паралельно з основною роботою випускала передвиборчу агітку «Право на выбор». «За професіоналізм і самовіддачу під час роботи у зоні лінії бойового зіткнення» диплом отримала відома російська пропагандистка, колишня «міс днр» і «воєнкор сова», військова злочинниця анастасія бабір. Інші нагороджені належали, в основному, до так званих юнкорів. Але була серед них у журналістка з великими стажем. Відома у минулому журналістка. Мова про галину єрмишко. Уродженка Тернопільщини, випускниця факультету журналістики Київського університету імені Т.Г. Шевченка, редактор Каланчацької районної газети «Слава праці» з майже 30-річним стажем, «Заслужений журналіст України» галина єрмишко з приходом окупантів майже відразу перекинулась до них на службу, ставши головним спеціалістом відділу комунікації окупаційної адміністрації Каланчака. Нарешті її «старання» відзначили дипломом. Не повірите, але перемогу колаборантка здобула у номінації «За вірність професії».

Борис ВИНОГРАДОВ,