Окупанти у Криму планують позиватися про відшкодування збитків через «енергетичну блокаду»

7 месяцев назад 0

Окупаційна влада Криму планує позиватися до "суду" про відшкодування збитків українською стороною через нібито "енергетичну блокаду". Те ж саме планують зробити окупанти на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Про це "глава комітету із законодавства кримського парламенту" Сергій Трофімов в етері "Радио Sputnik" від російського пропагандистського інформагентства РІА "Новости".

"Наступний позов щодо енергоблокади. Робота з його підготовки ведеться", — сказав він.

За словами Трофімова, також наразі триває підрахунок "збитків" щодо нібито транспортної, продовольчої та банківської блокад.

Крім того, окупаційний глава "військово-цивільної адміністрації" Херсонської області Володимир Сальдо РІА "Новости" про аналогічну ініціативу. За прикладом російської окупаційної влади Криму, загарбники планують порахувати і пред'явити Україні позов за "завдані збитки".

Що відомо про перший позов окупантів до України через "водну блокаду" Криму 25 жовтня окупаційний арбітражний суд Криму повністю задовольнив перший позов до України через "водну блокаду" Криму. "Суд" постановив, що відповідачі нібито мають виплатити понад 152,6 мільярда рублів.