Окупанти засудили у Генічеську учасника кримськотатарського батальйону ім.Номана Челебіджихана

1 год назад 0

Окупаційний суд у Генічеську виніс вирок учаснику “незаконного збройного формування України”.
Про це повідомляють проросійські телеграм канали.
Українець, якого засудили окупанти начебто причетний до здійснення продовольчої, енергетичної та водної блокади Криму з боку українського кордону.
Зазначається, що “Генічеський районний суд” призначив засудженому покарання у вигляді позбавлення волі строком на вісім років та три місяці із відбуванням у колонії суворого режиму.
Про затримання українця та ще двох росіян стало відомо у травні 2023 року. Їм інкримінували участь у діяльності “незаконного збройного формування”.
Згідно матеріалів суду, “у 2012 році підозрювані добровільно вступили до українського збройного формування «Кримськотатарський добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджихана», метою якого є здійснення продовольчої, енергетичної та водної блокади Криму з боку українського кордону, порушення цілісності РФ, а також боротьба, зокрема озброєна, за повернення півострова до складу України”.
Батальйон імені Номана Челебіджіхана — добровольче кримськотатарське збройне формування, створення якого розпочалось на початку 2016 року під час блокади на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, назване на честь Номана Челебіджіхана — кримськотатарського політика і громадського діяча, першого Голови уряду Кримської Народної Республіки, організатора I Курултаю кримськотатарського народу, першого муфтія мусульман Криму, Литви, Польщі, Білорусі.