Окупанти змінили тактику на лівобережжі Херсонщини

4 месяца назад 0

Після знищення українськими військами кількох винищувачів російські загарбники знизили темпи своїх операцій на східному березі Дніпра у Херсонській області. Щоб не ризикувати авіацією, окупанти вирішили підвести далекобійну артилерію ближче до берега Дніпра.

Хто Інститут вивчення війни (ISW).

Що відомо? Експерти вказують на зменшення активності російської авіації після того, як українські військові 24 і 25 грудня заявили про збиття одного ворожого літака Су-34 на Маріупольському напрямку, одного Су-30СМ над Чорним морем, на додаток до трьох Су-34, які ЗСУ знищили на півдні України 22 грудня.

Речниця Південного оперативного командування ЗСУ  Наталія Гуменюк заявила, що на східному березі Херсонської області противник щодня проводить вдвічі менше наземних атак на позиції українських військ порівняно з попереднім середнім показником у 30 штурмів на день.

За її словами, знищення кількох російських літаків послабило здатність ворога завдавати плануючих бомбових ударів. Окупанти розгорнули великокаліберну артилерію та реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) на лівому березі Херсонської області, щоб компенсувати відсутність авіаційної підтримки.

На думку аналітиків ISW, потенційне розгортання російської далекобійної артилерії ближче до лінії фронту може надати ЗСУ можливість легше вражати ці види озброєння ворога, та більш вільно та безпечно діяти вздовж узбережжя Дніпра та в тилових районах на західному березі Херсонської області.

Що було раніше? Чотирнадцять безуспішних штурмів позицій Сил оборони на лівому (окупованому) березі Дніпра у Херсонській області здійснили російські загарбники протягом перших вісімнадцяти годин 26 грудня.

Про це у вечірньому зведенні, оприлюдненому на офіційній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», серед іншого, розповів пресцентр Генерального штабу Збройних сил України: «Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику».

На опублікованому  видно трупи російських загарбників.