Олешки відкриють новий оперативний простір для ЗСУ — росіянам стане важче, — Варченко

6 месяцев назад 0

Українські військові. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
Збройні сили України (ЗСУ) закріпилися на лівому березі Дніпра в Херсонській області, частково встановивши вогневий контроль над трасою Олешки – Нова Каховка. Про це сьогодні, 17 листопада, в ефірі телеканалу  заявив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко. 

“Те, що наші війська укріпилися на лівому березі Дніпра і здійснюють частково вогневий контроль над трасою Олешки – Нова Каховка — це хороша новина. Ця траса веде до Мелітополя і є основним джерелом постачання зброї, боєприпасів і живої сили для угруповань російських військ, які перебувають у передмісті Херсона і здійснюють постійні обстріли цього міста, вбиваючи мирних жителів” , — сказав він. 
Варченко наголосив, що для російських військ відкрився другий фронт. Таким чином, їм доведеться посилювати й концентрувати оборонну лінію в Херсонській області, яка вже не проходить виключно вздовж річки.

“Російським військам стало набагато важче, хоч би як вони намагалися робити хорошу міну за поганої гри, у росіян із лівого боку Дніпра — другий фронт, їм потрібно буде швидко маневрувати між фронтами за всіх можливостей української артилерії, зокрема далекобійної та високоточної артилерії, щоб не допускати швидкого просування українських військ”, — каже експерт.
Він зазначив, що Дніпро був природною перешкодою, яку росіяни могли використовувати в оборонних цілях.

“Але тепер вони будуть поступово відтіснятися від цієї природної перешкоди, їм буде важче. А загроза Олешкам — пряма й очевидна кожному, хто військовим поглядом подивиться на карту. Основні траси, які сполучають Олешки з великими містами на території окупованої Херсонської області, через які можна постачати ті самі ресурси — боєприпаси, зброю і живу силу — ці траси вже перебувають під ударами. Звісно, їм буде набагато важче утримувати цей населений пункт, і від нього відкриваються оперативні простори для подальших атакувальних дій на рівнинах, у плавнях і по дорогах Херсонської області”, — підсумував Іван Варченко.Нагадаємо, у Збройних силах України (ЗСУ) офіційно підтвердили, що закріпилися на лівому березі Дніпра в Херсонській області. 

Під час бойових дій російські окупанти зазнали важких втрат у живій силі та техніці. За даними українських морських піхотинців, 1 216 військових РФ ліквідовано, понад 2 000 — поранено.