Омбудсман розповів про родичів викраденої з Херсона Маргарити Прокопенко

5 месяцев назад 0

23 листопада російське видання “Важливі історії” розповіло про долю викраденої з Херсона 10-місячної Маргарити Прокопенко.
Як виявилось, дитину всиновили російський політик Сергій Миронов та його дружина Інна Варламова. Дівчинці також змінили особистість.
Цей випадок прокоментував Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Дмитро Лубінець.
У своєму Telegram-каналі він фактично підтвердив інформацію ЗМІ – Лубінець заявив, що до нього звернувся опікун сестри Маргарити Прокопенко.
Жінка хоче встановити місце перебування дитини та оформити опіку і над нею.
Також виявилось, що у Маргарити Прокопенко є брат. Росіяни депортували з Херсона і його.
Ще Дмитро Лубінець назвав зміну особистості Маргарити першим подібним випадком у практиці незаконних усиновлень росіянами українських дітей.
ЗМІ раніше розповідали про обставини депортації Маргарити Прокопенко.
Її та ще одну дитину підібрали для депортації у серпні – вересні 2022 року.
Зробили це фейкова очільниця Херсонського обласного будинку дитини Тетяна Завальська, депутат російської Держдуми Ігор Кастюкевич та колаборант Вадим Ільмієв.
Супроводжувати Маргариту і другу дитину “призначили” депутатку Держдуми Яну Лантратову і згадану вище росіянку Інну Варламову.
Маргариту Прокопенко та ще одну дитину депортували 2 вересня. Приводом для неї стало нібито додаткове обстеження у лікарні в Москві.
Хоча діти за станом здоров’я цього не потребували.
За фактами депортації Маргарити, другої дитини і ще 46 жителів ХОБД українські правоохоронці повідомили про підозру Завальській, Кастюкевич та Ільмієву.
Варламова та інші причетні до депортацій дітей з Херсонщини свої підозри поки не отримали.