«Підібрали» флешку в кафе, де пили росіяни». У Центрі нацспротиву розповіли про атаку на окупований Джарилгач

7 месяцев назад 0

Перед ракетним ударом по окупованому острову Джарилгач у Херсонській області українські військові дістали дані про навчання там росіян. Про це офіцер Сил спеціальних операцій, спікер Центру національного спротиву з позивним Остап розповів в інтерв'ю .

На початку серпня п'ять підрозділів росіян на острові Джарилгач потрапили під удари HIMARS. На відео, яке  ЦНС, було видно, як окупанти здійснювали шикування і тренувалися перед прильотом ракет. "П'ять ракет HIMARS – п'ять влучань" , – ішлося в повідомленні.За кадрами цієї спецоперації залишилося багато непублічних подробиць, але вже дещо можна розповісти, зазначив спікер.

"Люди, скажімо так, "підібрали" ДСК-флешку [для службового користування]. Вона потрапила в хороші руки в кафе, де пиячили росіяни. На ній були дані про навчання: дати, місця, залучення особового складу, офіцерів, техніки", – сказав Остап.

Джарилгач – безлюдний острів в акваторії Чорного моря на півдні Херсонської області. На його території розташований Джарилгацький національний природний парк, створений у 2009 році. Джарилгацька затока має статус водно-болотних угідь міжнародного значення.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що окупаційні війська за допомогою піску з'єднали Джарилгач із материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне. Українські військові наголошували, що це зробили, щою використовувати природоохоронну територію національного парку для військових потреб. Зокрема, окупанти облаштували на острові військовий полігон.

Експерти повідомляли, що на острові Джарилгач окупанти знищили всю рослинність.