Підлітків з ТОТ Херсонщини планують возити до Кабардино-Балкарії

2 месяца назад 0

Цього літа представники окупаційної влади планують організувати для підлітків 14-17 років, які мешкають на тимчасово окупованій Херсонщині, поїздки до Кабардино-Балкарії.
Про це йдеться в дописі окупаційної адміністрації Херсонської області.
Поїздки організовуються в рамках проєкту Кабардино-Балкарсього державного університету імені Бербекова, який знаходиться в російському місті Нальчик. Відстань, наприклад, від Скадовська до Нальчика – понад 1000 кілометрів.
У дописі йдеться, що метою таких поїздок є розширення знань школярів про історію Росії, її культуру та народи.
Раніше окупаційна влада депортувала дітей з Херсонщини до російського міста Владивосток – за 10 000 кілометрів від дому.
Також провладний активіст та паралімпієць Олексій Талай планував депортувати дітей з ТОТ Херсонщини до Білорусі.
За словами Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, під виглядом “добрих” справ, евакуації чи відпочинку Росія вивозить українських дітей на територію РФ чи тимчасово окупованого Криму. Жертвами депортації стають як вихованці інституційних закладів, так і діти-сироти, батьки яких стали жертвами збройної агресії РФ. Також вивозять і тих, у кого є родинні зв’язки на території України.
У березні минулого року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна, а також уповноваженої президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової через депортацію українських дітей в Росію.
Раніше повідомлялось, що у новому навчальному році в школах на ТОТ Херсонщини окупаційна влада хоче запровадити курс “Моральні основи сімейного життя”.