Підприємець з Криму Олексій Цигура за надання транспортних послуг окупантам на Херсонщині отримав підозру в колабораційній діяльності

2 месяца назад 0

Олексій Цигура, підприємець з села Геройське Євпаторійського району АР Крим, надавав транспортні послуги окупаційному міністерству молодіжної політики і спорту Херсонської області. За це СБУ 29 лютого заочно повідомила йому підозру в колабораційній діяльності. Йому світить позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна.

Про це з посиланням на оприлюднену  повідомляє .

За версією слідства, 37-річний  Цигура Олексій Олексійович , уродженець селища Срібне Чернігівської області, зареєстрований в селі Хорли Скадовського району Херсонщини і який має бізнес у селі Геройське Євпаторійського району АР Крим, незаконно зареєструвався підприємцем за російським законодавством у 2015 році.

В травні 2023 року Олексій Цигура надав транспортні послуги окупаційному міністерству молодіжної політики і спорту Херсонської області з перевезення пасажирів з села Чкалове Новотроїцької громади Генічеського району до Севастополя і у зворотному напрямку. За ці послуги він отримав 50 тисяч рублів. Олексій Цигура, колаборант. Фото з соцмереж За скоєний злочин Олексію Цигурі заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 4 ст. 111-1 КК України. Санкція статті передбачає штраф, або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років і конфіскацію майна.

Як повідомляв ЦЖР,​ директори трьох аграрних фірм, що належать міському голові Херсона Ігорю Колихаєву і які пр​ацювали в окупації за російськими законами, підозрюються в пособництві державі-агресору.

Це: 62-річний Юрій Васильєв, директор ТОВ «Торговий дім «Горностаївський райагрохім» з Горностаївки, депутат Горностаївської селищної ради від партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!», 47-річний Сергій Плачков, голова СБК «Світанок» з села Костогризове Зеленопідської громади Каховського району і 68-річний Петро Ляшко з Каховки, директор фермерського господарства «Юкос і К». Юрій Васильєв обвинувачення на свою адресу відкидає.