Після відступу з Херсонщини ворог може спробувати просуватись на кількох інших напрямках — Генштаб

1 год назад 0

 Пріоритетом для агресора залишається Донецька область, але не виключаються і спроби просування на Запорізькому та Луганському напрямках, наступальні дії з білорусі через територію Чернігівської та Сумської областей.

Як повідомляє кореспондент , про це під час брифінгу сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Противник після відступу з правобережної частини Херсонської області відновлює свої війська і перекидає боєздатні підрозділи на інші напрямки. Для нього кричуще важливо встановлення контролю над Донецькою областю… Ми не виключаємо, що противник може наростити зусилля і на Запорізькому та Луганському напрямку. Якщо далі брати його плани, то він може також спробувати проводити наступальні дії з території білорусі через територію Чернігівської та Сумської областей. Але це все — в його планах, і це вже було в нашій історії. Ми гідно давали відсіч. На даний час противник дійсно перекидає війська на деякі напрямки, але і ми теж вживаємо відповідних заходів» , — наголосив Громов.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 14 листопада відвідав звільнений від російських загарбників Херсон.

Херсон був захоплений росіянами 2 березня, а звільнений українською армією 11 листопада.