Питання тероборони та звернення до Зеленського: Херсонська облради збирається на позачергову сесію

2 года назад 0

Сьогодні депутати Херсонської облради зберуться на позачергову сесії. На порядку денному лише два питання – внесення змін до програми розбудови територіальної оборони та звернення до Президента України та голів територіальних громади області. 

Планується збільшити загальне фінансування тероборони на більше 2 млн гривень. Як вказано в проекті рішення, у 2022 році з обласного бюджету витратять 2,46 млн гривень. 

Звернення депутатів до Президента, Верховної Ради та голів територіальних громад Херсонщини стосується підтримки зовнішньої політики України, Збройних сил та загонів тероборони. 

Окрім цього, депутати планують закликати всі політичні сили до єдності, консолідації зусиль, щоб «спільно протистояти тиску з боку агресора, не розхитувати політичну ситуацію всередині країни».

Окремо депутати звернуться до голів територіальних громад Херсонської області, кожного мешканця Херсонщини та усіх українців із закликом не поширювати панічні настрої, чутки та російську пропаганду, не піддаватися на інформаційно-психологічні атаки й не підігрувати агресору.