Політика Савченко виключили з комітету ВР з національної безпеки України

6 лет назад 0

Верховна Рада України виключила народного депутата  Надію Савченко  з комітету ВР національної безпеки і оборони.

За таке рішення проголосували 261 депутат.

Український військовий, командир добровольчого батальйону "Миротворець"  Андрій Тетерук  заявив, що це проект постанови ще від 2016 року.

"Ми мали справу з послідовною ідеологічною підтримкою винятково тез Кремля. Єдина її притомна заява, це прохання не дати їй скурвитись. Не соромно робити помилки, соромно не виправляти їхні наслідки, — каже Тетерук, передає pravda.com.ua. Вимагаємо виключити її з комітету. Ми маємо зупинити процес, який робить Савченко".

Перед голосуванням за Савченко заступився депутат від Опоблоку  Микола Скорик . Він додав, що "Савченко зробила важливі заяви" в четвер щодо дій влади.

Згідно з пояснювальною запискою, член комітету має доступ до державної таємниці.

"Народний депутат України Савченко Н.В. має допуск до державної таємниці. Як член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони приймає участь у засіданнях, де розглядається інформація, яка відноситься до державної таємниці. Зокрема, стримування військової агресії Росії проти України, забезпечення Збройних сил України озброєнням та військовою технікою, планування та проведення військових навчань тощо", — йдеться у записці.

У документі зазначають, що виключити Савченко потрібно "з метою недопущення розголошення інформації, яка належить до державної таємниці та, зважаючи на те, що член комітету повинен приймати участь у засіданнях, де розглядатимуть питання, пов'язані з державною таємницею, необхідно прийняти цю Постанову найближчим часом".