Популяризація окупаційної влади – повідомлено про підозру «заступниці міністра інформполітики»

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жительці регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 53-річна підозрювана у червні 2022 року обійняла посаду так званого «заместителя директора» в окупаційному «Департаменте информационной политики Херсонской области». Після реорганізації «департаменту» — стала «и.о. заместителя министра информационной политики».

На цій посаді жінка розробляла та контролювала своєчасність виконання нормативно-правових актів у підпорядкованих їй підрозділах. Відповідала за інформаційну політику та узгодження підготовлених підлеглими матеріалів для публікацій у ЗМІ. Розробляла план медійної кампанії щодо популяризації серед населення окупаційних органів влади.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.