«Про батька забули, він у критичному стані»: син мера Херсона розповів про полоненого Ігоря Колихаєва

8 месяцев назад 0

За словами родини Колихаєва, за півтора року окупанти не висунули жодної вимоги.

​Син міського голови Херсона Святослав Колихаєв розповів, що з’явилося більше інформації про його батька – Ігоря Колихаєва, який був викрадений окупантами більше року тому зі свого робочого місця разом із колегами. Більшість з останніх уже звільнені.​

Нові подробиці Святослав Колихаєв розповів у коментарі для .

" Росія внесла ім’я батька до списку полонених і передала цей перелік до Червоного Хреста . Своєю чергою Червоний Хрест передав список Україні. Враховуючи те, що батько в полоні, я не знаю, коли його обміняють", – повідомив нам Святослав Колихаєв.

За словами Колихаєва-молодшого, окупанти за цей рік не висунули їхній родині жодної вимоги – ні фінансової, ні політичної.

"Що вони хотіли й хочуть від батька – на це запитання зможе надати відповідь тільки він, коли його звільнять з полону" , – каже Святослав.

До цього чоловік додає, що окупанти тримали батька в СІЗО Херсона, а перед тим, як ЗСУ звільнили обласний центр, росіяни вивезли міського голову на окуповану територію, а згодом у невідомому напрямку, не виключено, що до Росії.

Крім цього, Святослав каже, що безліч разів робив звернення до влади.

"Багато чого залежить і від української влади.  Мене дуже вражає те, чому влада півтора року не реагує, не звертає уваги . Були формальні відписки, я не бачив активних дій. Зараз ситуація на слуху, а до цього про це якось забули.  Стан здоров’я у батька поганий , я би сказав – критичний. У нього є астматичне захворювання, за якого потрібен балончик із ліками", – каже Святослав Колихаєв.