Про що пишуть у своїх чергових номерах окупаційні агітки?

5 месяцев назад 0

«Велике спасибі, що кожного дня, завдяки вашій роботі, з газет, з телевізора, з комп’ютерів, телефонів звучать слова надії, звучать слова благополуччя, звучать слова правди, звучать слова щирості» , — так сказав «сенатор» ігорь кастюкєвіч пропагандистам, зібравши їх у фойє кінотеатру «Україна» у Генічеську, аби вручити листи подяки зі своїм підписом.

«Акція», мабуть, була приурочена до його дня народження — 6 грудня, оскільки відбулась напередодні.

Тим часом вийшли чергові номери того, що окупанти називають «газетами». У № 46 агітки «Надднепрянская правда» пропагандисти пишуть про недавній шторм у регіоні, про відкриття центру для дітей, позбавлених батьківського піклування, про ялинку від окупованої Херсонщини на ВДНГ та інші не дуже цікаві події.

Кілька листів паперу з кольоровими ілюстраціями, які окупанти називають «офіційним друкованим виданням Голопристанського муніципального округу» «Голопристанский вестник», подають інформацію про пряму лінію з путіним, конференцію «єдиної росії» та «ялинку бажань» від окупантів.

Про пряму лінію з російським фюрером, яка має відбутись 14 грудня, пише і окупаційна «Каховская заря». А ще про ураган і акцію «лист солдату», під час якої змушували наших дітей писати листи загарбникам.

На перших шпальтах всіх трьох «газет» — портрети Володимира путіна. Змістом, як ви зрозуміли, вони також подібні. Для чого витрачати папір і фарбу для тиражування кількох агіток? Мабуть, так можна зазомбувати більше своїх прихильників.

Богдан СТРАЖАК,