РФ готує наступ. Звільнення Херсона відкладається — Арестович

2 года назад 0

Російські війська готують наступ. Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович у Facebook.
"Ці великі люди з російського політичного керівництва нарешті визначилися. Найближчим їх стратегічним завданням є варіант "двох Корей" для України, оформлених тим чи іншим чином. Для цього їм необхідно змусити нас до переговорів і змусити укласти умовний Мінськ-3. І зерновий шантаж та нескінченні емісари на Заході та Сході, що обіцяють жахіття цієї зими мають на меті лише одне — Мінськ-3, Мінськ-3, Мінськ-3" , — повідомив він.
За його словами, у росіян зараз є три способи цього досягати:
— просто стати в оборону та виснажувати наші війська в ході нашого наступу;
— завдати попереджувальних ударів, з метою змусити нас передчасно витратити резерви, зазнати втрат і стати більш зговірливими на переговорах, а також додатково захопити території для анексії або торгівлі;
— Комбінований: спочатку наступ, потім – оборона.
"Я ставлю на комбінований — у фіналі якого, за їхніми планами, все одно оборона та утримання своєї частини "Кореї". Загальна політична та військова культура не дозволила б російському керівництву перейти до оборони прямо, для цього їм би довелося бути розумнішим" , — написав радник голови ОП.
Тому, зазначив Арестович,  зараз російські війська готують наступ .
"Судячи з напрямків перекидання військ, їх складу та угруповання, яке вони вибудовують — російське керівництво знову перемудрило із задумом. Один основний удар, два відволікаючі, потім ще один і ще — на зовсім інших напрямках" , — пояснив він.
За його словами, цей задум провалиться через погану систему переведення політичних цілей у військові.
"Тому,  щасливе звільнення Херсона, схоже, злегка відсувається і замість нього ми маємо славну бійку — останні російські оперативні резерви з накопиченими українськими",  — зазначив Олексій Арестович.
За його словами, найбільш представницький комплект російських військ зібраний на Херсонському напрямку, куди протягом тижня "додалася десантна окрошка", розміром з 7-8 БТГ, до 12-15, що вже були.
"Трохи збирають на Запорізькому, Донбаське практично повністю відходить у відання "армій народних республік" та ПВК, штатних росіян ще є на ізюмському — найневдалішому для них вже понад три місяці, і на харківському, на кордоні маячить 144 дивізії у повному складі — найбільша цінність за мірками цьогорічного, третього етапу війни", — повідомив він.
Задум російських військ показує, що у стратегічному рівні вони нічого всерйоз не навчилися.
"Наш контрнаступ, схоже, трохи відтягується, зате потім має всі шанси стати ще успішнішим, ніж планувалося. Бійка буде славною", — резюмував Арестович.