РФ розпочала великі військові навчання у Чорному морі

2 года назад 0

Великі військові навчання, на які вийшли кілька корабельних груп, розпочав 26 січня Чорноморський флот Росії.

Для виконання завдань за планом навчання у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів задіяні фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі протичовнові кораблі, а також тральщики.

За цими даними, на навчання вийшли «понад 20 кораблів».

На маневри, які будуть проведені в акваторії Чорного моря, вийшли «кораблі, бойові катери та судна забезпечення ЧФ у складі корабельних угруповань», інформує штаб ЧФ РФ.

Раніше повідомлялося, що у січні-лютому у всіх зонах відповідальності флотів проводиться серія військово-морських навчань. Основною спрямованістю навчань є відпрацювання дій сил ВМФ та Повітряно-космічних сил із захисту російських національних інтересів у Світовому океані

Окремі навчання пройдуть в акваторіях Середземного, Північного, Охотського морів, у північно-східній частині Атлантичного океану та у Тихому океані, інформувало військове відомство РФ.

За його даними, «загалом до участі у заходах планується залучити понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1000 одиниць військової техніки, близько 10 тисяч військовослужбовців».

Джерело