«Росіянам є від чого нервувати»: експерт оцінив ситуацію на лівому березі Дніпра

6 месяцев назад 0

Окупанти зосередили на тій ділянці фронту біля 65 тисяч особового складу, каже оглядач.

Українські військовослужбовці тримають під контролем щонайменше три плацдарми на лівобережжі Херсонської області. Росіяни вимушені знімати підрозділи з інших ділянок фронту та посилювати своє угруповання на лівому березі Дніпра. 

"Противнику є від чого нервувати через те, що українські морські піхотинці тримають щонайменше під контролем три плацдарми на лівому березі Дніпра, у нижній його течії, у районі Антонівського автомобільного та залізничного, щоправда, зруйнованих мостів, але, проте. І в районі населеного пункту Кринки українські морські піхотинці не тільки тримають досить масштабні за розмірами плацдарми, а й намагаються їх навіть розширювати" , – розповів в ефірі телеканалу  військовий оглядач, колишній спікер Генштабу ЗСУ, полковник запасу Владислав Селезньов.

Росіяни зосередили на тій ділянці фронту біля 65 тисяч особового складу, каже оглядач. За його словами, ці тисячі солдатів зведені в різні військові формування, зокрема формування 18-ї армії, створеної на фондах 22-го армійського корпусу.

"Цей корпус примітний тим, що він дислокується на території тимчасово окупованого Криму. Загалом така велика кількість особового складу, на думку російських генералів, має забезпечити стійкість угруповання. (…) Безумовно, сили вельми і вельми великі" , – зауважив він

Проте головна проблема для Сил оборони, на думку Селезньова, повʼязана із форсуванням Дніпра. 

"Одна історія, коли ми переміщалися за допомогою швидкохідних катерів, сили і засоби для ведення стрілецького бою. Інша історія пов’язана з тим, як перемістити з правого на лівий берег величезну кількість бронетехніки, зокрема й танків, а також артилерійські засоби, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси для ведення активних наступальних дій на півдні Херсонської області. Питання це поки що залишається без відповіді, тому що одна велика в інженерному плані проблема, як навести понтонно-мостову переправу в цій частині Дніпра, відстань між берегами якого близько 1000 метрів", – пояснив полковник запасу. 
Є й друге завдання, яке Селезньов називає архіскладним. Йдеться про збереження тієї понтонно-мостової переправи від впливу російської авіації та артилерії. Оглядач зізнався, що не бачить варіантів його розвʼязання.