Росіяни кажуть, що захопили острів у дельті Дніпра – ймовірно, той, який нещодавно взяли під свій контроль ЗСУ

2 недели назад 0

Міністерство оборони Росії прозвітувало про те, що морські піхотинці армії РФ знищили диверсійну групу ЗСУ, яка засіла на одному з островів у Херсонській області. Російське оборонне відомство  у Telegram, що морпіхи Північного флоту угруповання військ «Днєпр» знищили до 10 військовослужбовців диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ під час зачистки одного з островів у дельті річки Дніпро.
"Острів повністю взятий під контроль російськими підрозділами, обладнані замасковані вогневі точки і наглядові пости", — пише МО Росії.
Окупаційний губернатор Херсонської області Володимир Сальдо додав, що операція із захоплення острова включала попередній удар артилерією та FPV-дронами. Після цього на острів на човні під вогнем противника стрімко примчала штурмова група, яка довершила знищення.
Сальдо опублікував відео цієї операції загарбників.

    «Губернатор» Херсощини розповів, що окупанти, окрім того, що вбили десятьох бійців ЗСУ, захопили 30 одиниць різного озброєння, зокрема автоматичні гранатомети та міномети.
    У жодному з російських джерел, що розповідає про цю операцію, не вказується, на якому саме з островів у дельті Дніпра пройшов цей бій. На українських ресурсах про це зіткнення поки що взагалі немає інформації.
    Тим часом, раніше повідомлялося, що 28 квітня збройні сили України звільнили острів Нестрига, розташований саме в дельті Дніпра, на території Білозерського району Херсонської області.
    Незабаром після цього спікер оперативного командування "Південь" Дмитро Плетенчук зазначив, що контроль над цим островом суттєво підвищить якість контрдиверсійних заходів.