Росіяни мілітаризують школярів з Генічеська та вчать їх користуватись зброєю

2 года назад 0

Російські військові влаштували стрільби для школярів з окупованого міста Генічеськ, що на Херсонщині. Підлітків вивезли на полігон та дали до рук бойову зброю. “Тренування” проходило для генічеських членів російської мілітаризованої організації “Юнрамія”.

Про це повідомляють місцеві .

“Юнаки та дівчата освоїли навички стрілянини з бойової зброї під наглядом досвідчених інструкторів – учасників спеціальної військової операції. Надалі на хлопців чекають заняття з тактичної підготовки, топографії, а також медицини”,  – заявляють російські пропагандисти. Передували “навчанню” місцевих школярів візити російських військових та бойовиків так званих “ЛНР” та “ДНР” до місцевих шкіл, під час яких служба в росії зі зброєю в руках позиціонувалась як велика честь та “захист вітчизни від українських нацистів”.

“Для підлітків, які бажають брати участь у житті своєї країни, захищати її, отримувати базову військову підготовку, ми завжди раді сприяти, передати свої навички та навчити їх”, – зазначає один з російських військових, що навчає генічеських школярів вбивати своїх співвітчизників. Проводячи такі заходи, російська влада здійснює серед неповнолітніх жителів окупованих територій України військову пропаганду, готуючи їх до служби в армії рф, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права.