Російські окупанти на Херсонщині брехнею змушують місцевих «голосувати» на псевдовиборах — Генштаб

9 месяцев назад 0

Російські військові на території тимчасово окупованої Херсонщини активно готуються до псевдовиборів та формують виборчі комісії. Співробітники Федеральної служби безпеки РФ перевіряють кандидатів до складу комісій та продовжують тиснути на місцеве населення аби змусити прийти на так звані "вибори".

Про це у Facebook  Генштаб ЗСУ.

За його даними, 22 серпня до тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області російські окупанти завезли з Росії велику кількість поліграфічної продукції пропагандистського змісту та бюлетені для псевдовиборів на 10 вересня 2023 року. Вони брехнею намагаються змусити місцевих жителів прийти на так звані "вибори".

"Російські окупанти і представники так званих окупаційних адміністрацій поширюють інформація серед місцевого населення про те, що нібито "на найвищому рівні між Україною, західними партнерами та РФ досягнуті домовленості про залишення тимчасово окупованих територій у Херсонській області під російською окупацією" йдеться у повідомленні Генштабу.

Також, за повідомленням Генштабу, у тимчасово окупованих Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані на Херсонщині примушують місцевих жителів отримувати російські паспорти. Тим, хто їх не отримає до 1 вересня погрожують конфіскацією майна.

​На тимчасово окупованих територіях Херсонщини окупаційна влада сформувала фейковий орган без повноважень — місцеву “громадську палату”, яка виконує роль спостерігача на псевдовиборах.​