Сальдо планує перемогти «дикий ринок» і створити логістичний агроцентр

6 месяцев назад 0

нещодавно повідомляла, що фермерам, які залишилися в населених пунктах тимчасово окупованої частини Херсонщини, стає дедалі важче там жити й працювати. Міський голова Каховки Віталій Немерець зазначив, що врожай, який збирають місцеві фермери, якщо і є така можливість, то коштує дуже дешево. Окупанти ставлять такі умови, що невигідно взагалі збирати врожаї, адже отримують за нього копійки.

Днями з’явилося повідомлення, що фейковий так званий «уряд» на окупованій ворогом частині Херсонщини планує будівництво «логістичного центру зберігання та переробки сільгосппродукції».

Як повідомляє пропагандистське ЗМІ, гауляйтер регіону Володимир Сальдо зазначив, що у Херсонській області, як і раніше, існують складнощі з ринком збуту аграрної продукції. А складнощі полягають у відсутності покупців та низьких для виробників цінах.

"Що стосується виробників овочів, плодів баштанних та ягід, то щоб перемогти "дикий ринок" у цій сфері, необхідне будівництво в Херсонській області логістичного центру зберігання та переробки продукції. Принципове рішення з цього питання прийнято" , — повідомляє проросійське ЗМІ.  Скріншот з пропагандистського Телеграм-каналу. Посилаючись на слова Сальдо, також повідомляється, що оптовики з інших регіонів намагаються грати на зниженні цін. Однак це більшою мірою б'є по сільгоспвиробникам, які не пройшли перереєстрацію підприємств за російським законодавством. Вони змушені працювати за сірими схемами.

Тобто зрозуміло, що тим аграріям та фермерам, хто не перереєстрував підприємство за законодавством рф, встромляють палки у колеса. Щоб якось вижити, підприємці вимушені знижувати вартість продукції, щоб мати змогу її продати.