Сальдо запровадив на окупованій Херсонщині нове “свято”

7 месяцев назад 0

Окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо запровадив на території окупованої області нове “свято”.
Зокрема, 30 вересня оголошено Днем возз’єднання “Донецької Народної Республіки”, “Луганської Народної Республіки”, Запорізької та Херсонської області з Російською Федерацією та запроваджено під нього вихідний.
Про це йдеться у відповідному указі Сальдо, який опубліковано на його сторінці у Telegram.
Також зазначається, що цього року вихідний день на честь “свята” буде перенесено на понеділок – 2 жовтня, через те, що 30 вересня випадає на суботу.
Нагадаємо, 20 вересня 2022 року стало відомо, що окупаційна влада призначила “референдум” про анексію загарбаних територій Херсонської області на 23 – 27 вересня.
Одним з іноземних спостерігачів за псевдореферендумом у Херсонській області виявився багаторічним жителем Росії.
27 вересня були оголошені результати псевдореферендуму, згідно з якими 87,05% його учасників нібито “проголосували” за перехід від України та Росії.
Наступного дня ЄС анонсував санкції проти організаторів російських “референдумів” на Луганщині і окупованих територіях Херсонської, Запорізької та Донецької областей.
5 жовтня 2022 року президент Росії Володимир Путін підписав «закони про прийняття до РФ» окупованих територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України.
11 листопада 2022 року правобережна частина Херсонщини була деокупована від російських загарбників.