СБУ оприлюднила результати поліграфа Савченко

6 лет назад 0

Результати психологічної експертизи з використанням поліграфу показали, що народний депутат Надія Савченко готувала теракти та захоплення влади.

Експертиза підтвердила, що Савченко обговорювала та готувала плани насильницького повалення конституційного ладу, готувала збройне захоплення влади, для чого підшукувала та перевозила зброю. Розроблені плани обговорювала з Володимиром Рубаном,бойовиками Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим, передає gazeta.ua.

"Обговорювала зі спільниками плани вбивства керівників держави, зокрема особисто розподіляла ролі в замахах. Нею був розроблений чіткий план вбивства керівників держави, вона домовлялася зі спільниками, хто і що має робити під час замаху. Свої плани вона доводила до Тимофєєва О.Ю. та Рубана В.В. Поліграф також засвідчив, що Савченко готувалася здійснити теракт в урядовому кварталі та будівлі Верховної Ради", — ідеться в повідомленні.

При цьому експерти не виявили позитивних реакцій на питання сторони захисту. Зокрема: чи бажала Савченко змінити владу в конституційний спосіб, чи вважає вона злочинною діяльність президента, народних депутатів,прем'єр-міністра,секретаря РНБО, членів Кабінету міністрів, керівників політичних партій.

Нагадаємо, нардепа Надію Савченко затримали 22 березня за підозрою у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу — у змові з ватажками бойовиків ДНР.

За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії. Їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

15 травня Шевченківський райсуд залишив Савченко під вартою ще на 2 місяці.