Що завадило окупантам дати жителям лівобережжя світло

5 месяцев назад 0

За повідомленням окупаційного мне Херсонщини, станом на 30 листопада електропостачання було відсутнє у 12 населених пунктах повністю, у 13 — частково. Без електрики залишались 343 абонента (3090 людей).

«Винних» у тому, що через кілька днів після урагану в оселях жителів лівобережжя немає світла, окупанти відразу знайшли. Брехливий сальдо тут же написав у соцмережах, що «ремонтні роботи ускладнюються через обстріли з боку збройних формувань київського режиму». Хоча світла не було, наприклад, в Іванівці і Нижніх Сірогозах, куди з обстрілами ніяк не дістати.

У Нижніх Сірогозах, за словами окупаційного голови «муніципального округу» владислава нікітенка, було завалено декілька електроопор і порвані лінії електропередачі.

«Через ураган, через те, що дощ перейшов в ожеледицю, відключились лінії 35 кіловольт (це — основні лінії енергозабезпечення району), відключились підстанції 35 * 10 кіловольт, до цього встигли відключитись лінії по 0,4 кіловольта», — розповів пропагандистам заступник головного інженера окупаційного Іванівського РЕЗ. І додав, що ремонт відбувся б швидше, якби спеціалістам вистачало транспорту.

Враховуючи, що його з Іванівки евакуювати не встигли, куди поділись машини, відомо лише окупантам.

Борис ВИНОГРАДОВ,