Щодо позачергової сесії Херсонської міської ради. Висновок депутата

7 лет назад 0

Депутат міськради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький

У п’ятницю, 24 березня, відбулася позачергова сесія Херсонської міської ради. На порядок денний було винесено наступні питання:

– Внесення змін до Положення про постійні комісії міської ради VII скликання, затвердженого рішенням міської ради від 08.12.2015 №3.

– Про обрання голів постійних комісій міської ради VII скликання та затвердження їхнього складу із визнанням таким, що втратило чинність рішення міської ради від 18.12.2015 №4 “Про обрання голів постійних комісій міської ради VII скликання та затвердження їх складу”.

– Внесення змін до міського бюджету на 2017 рік.

Керівник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький прокоментував «Рідній Херсонщині» засідання позачергової сесії.

«З об’єктивних причин я не приймав участь у засіданні сесії, яка де-факто стала театром абсурду. Таких висновків дійшов переглянувши трансляцію позачергової сесії. Сесія відбулася з численними порушеннями регламенту і Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», міський голова зі своєю «командою» ганебно познущався над «незручними» депутатами. Під час першого пленарного засідання Володимир Васильович Миколаєнко пообіцяв у прозорий спосіб, під контролем громади, ним особисто створеної громадської ради, впродовж одного-двох тижнів скликати позачергову сесію й детально розглянути варіанти розподілу вільних залишків коштів міського бюджету, але в результаті, попри обіцянки, протягом доби, в таємному режимі міський голова сформував свої власні погляди на це питання, назбирав необхідну кількість голосів та задовольнив потреби не містян, а тридцятьох депутатів і скликав позачергову сесію, де і було прийнято відповідне рішення», – прокоментував Михайло Валерійович.

Також депутат зупинив увагу ще на одній гострій проблемі.

«Я є прихильником принципу трьох “П” при формуванні владної команди – Патріотизм, Порядність, Професіоналізм. Автором цього принципу є В’ячеслав Чорновіл. Саме такий підхід був проголошено під час Громадського форуму «Національна стратегія «План дій для України», котрий відбувся 9 березня у Києві за ініціативи Політичної Партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна». Але, на жаль, у Херсонській міськраді є свій критерій при формуванні «команди». Три “П” по-херсонськи – продажність, підступність, підлість. Хочеться нагадати, що на таких принципах щастя громаді міста не побудуєш, лише окремим персоналіям. А такий стан речей ніколи й нікого не залишав при владі надовго», – наголосив Михайло Линецький.

Таке бачення депутат виклав і на своїй сторінці у соцмережі facebook. Цікаво відмітити, що такий погляд підтримало кілька інтернет-видань, які швидко підхопили новину, але з невідомих причин за пів години всі ці матеріали зникли з сайтів видань.