Сім Херсонських громад чекають від ЦВК на призначення часу виборів

7 лет назад 0

За повідомленням Мінрегіону, 120 територіальних об’єднаних громад чекають на рішення ЦВК про призначення перших виборів. Сім із них — громади Херсонщини.

На розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих голів та депутатів у 120 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 576 колишніх місцевих рад.

Про це свідчать дані моніторингу Мінрегіону щодо стану формування об’єднаних громад в Україні.

Найбільше об’єднаних громад, які вже чекають на рішення ЦВК, у Дніпропетровській — 16, Чернігівській – 12, у Полтавській – 10, у Черкаській – 11, у Житомирській – 8, у Херсонській та Волинській – по 7, у Кіровоградській області – 6 ОТГ.

Нагадаємо, що Херсонщина стартувала однією з перших у процесі децентралізації, на часі ж за темпами вона майже замикає першу десятку в Україні — наше місце девяте, разом із сумчанами. А десяте — у сусідньої Миколаївської області (за інф. www.cntime.cn.ua)

 

Загалом же у нашій області, згідно з інтерактивною картою info-vybory.in.ua, уже успішно відбулися вибори у вісьмох громадах, розташованих на територіях Білозерського, Каланчацького, Чаплинського, Каховського, Голопристанського, Олешківського, Горностаївського та Високопільського району.

На вересень уже призначені вибори старост у   Тавричанській громаді   у Каховському районі. Тепер слово за ЦВК.

Загалом, станом на 30 червня, на фінальних стадіях формування знаходиться 211 об’єднаних громад:

·         120 ОТГ чекають на рішення ЦВК,

·         5 ОТГ — облдержадміністрації готують звернення до ЦВК,

·         56 ОТГ приймають остаточні рішення про об’єднання,

·         30 ОТГ чекають на висновок ОДА.

06.06. 2017 р. наш Парламент уже прийняв закон про виділення коштів на вибори в об’єднаних громадах в 2017 році. Загалом в Україні протягом 2015-2017 років уже створено 413 об’єднаних територіальних громад, до складу яких увійшла 1971 колишня місцева рада. 

за інф. Мінрегіону