Скандальний “радник Колихаєва” отримав нову посаду в Херсонській міськраді 

3 года назад 0

Скандальний екс-радник міського голови Ігоря Колихаєва Борис Вейшторт, який допомагав росіянам в організації виборів в окупованому Криму, отримав нову посаду в Херсонській міськраді. Про це стало відомо з розпорядження очільника міста про створення тимчасової комісії з відбору претендентів на впровадження системи електронного білету в громадському транспорті. 

Вейшторт став секретарем цієї комісії. В документі вказана нова посада “радника Колихаєва” – менеджер з питань регіонального розвитку комунального закладу “Інститут розвитку Херсонської територіальної громади”. Директоркою останнього є дружина депутата міськради від партії “Нам тут жити” Світлана Бєлоброва-Береш. 

Варто зазначити, що саме Вейшторт став куратором впровадження електронного білету в громадському транспорті Херсона. За інформацією джерел, він намагався залучити до процесу підконтрольну компанію, прописавши умови конкурсу під “свою фірму”. 

Додамо, що Борис Вейшторт відомий своєю проросійською позицією. Він має паспорт громадянина РФ, який було отримано в анексованому росіянами Криму. Вейшторт вів бізнес на півострові після окупації та допомагав росіянам організовувати вибори. Його компанія була учасником будівництва так званого “керченського мосту”. В 2018 році від два інтерв’ю радіо “Звєзда” Міноборони РФ про “мост” та успішну реалізацію цього проекту кремлівських окупантів. 

З посади радника Колихаєва Бориса Вейшторта було звільнено зі скандалом, після оприлюднення згаданої інформації про російське минуле. Депутати міськради, члени фракції “Європейська солідарність” подали до СБУ заяву з вимогою перевірити діяльність Вейшторта. Та чи відреагувала на неї Служба безпеки України, невідомо. 

Наразі Борис Вейшторт контролює будівництво сміттєпереробного заводу у Херсоні – спільний проект міської влади та німецьких інвесторів.