“Слуга народу” у Верховній Раді втратита ще одного депутата

2 года назад 0

Народний депутат Роман Соха заявив про вихід зі складу фракції партії “Слуга народу” через незгоду із кадровими призначеннями. Перед цим він увійшов до міжфракційного об’єднання “Розумна політика”, яке створив колишній голова Ради Дмитро Разумков.

Як заявив депутат під час виступу у Верховній раді 30 листопада, останньою краплею для нього стало призначення Ростислава Шурми заступником керівника Офісу президента.

“У мене дисонанс, коли я бачу призначення пана Шурми, який був керманичем “Опозиційного блоку” в Запоріжжі… Ну де тут “ніколи не був у політиці”?, – обурився Соха.

Окрім того, депутат вважає помилковими рішеннями призначення на аналогічну посаду Олега Татарова, а також Руслана Демченка, який обіймає посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

“Давайте змоделюємо ситуацію, 2019 рік, стадіон. І якби пан Зеленський на стадіон вивів із собою Шурму, Татарова, Демченка, – то, скажіть, будь ласка, яка була б процентовка тих, хто повірив і проголосував (за Зеленського – ред.)?”, – нагадав Соха про передвиборчі дебати Зеленського із п’ятим президентом Петром Порошенком.

Соха зазначив, що вже передав заяву про вихід із фракції спікеру Ради Руслану Стефанчуку. При цьому нардеп вже долучився до міжфракційного об’єднання “Розумна політика”, створеного колишнім спікером Ради Дмитром Разумковим.

Перший заступник спікера Ради Олександр Корнієнко вже відреагував на заяву Сохи, назвавши це “маленькою зрадою. Або великою”.

Роман Соха обрався до парламенту за мажоритарним округом №75 у Запорізькій області. Він входить до складу Комітету Верховної ради України з питань цифрової трансформації.