Суд розпочав розгляд справи щодо хабарництва екс-заступника голови Херсонської ОДА 

3 года назад 0

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи за обвинуваченням екс-заступника голови Херсонської ОДА та колишнього очільника Кіровоградської обладміністрації Андрія Балоня. Про це повідомляє портал “Судова влада”. Про початок розгляду справи написав й сам Балонь на своїй сторінці в соцмережах. 

Варто зазначити, що затримала Балоня та керівника його патронатної служби Сергія Шевченко у червні минулого 2020 року. За інформацією Національного антикорупційного бюро, обидва чиновники у змові запропонували керівнику Держпродспоживслужби Кіровоградщини надавати хабарі в обмін на безперешкодну роботу останнього. 

Затримання Андрія Балоня та Сергія Шевченко відбулось під час отримання другого траншу коштів. Загальна ж сума хабара мала б складати 1,8 млн гривень. Кошти отримував саме Шевченко та передава їх Балоню. Після затримання чиновників слідчі НАБУ провели ряд обшуків в будинках затриманих та кабінетах Кіровоградської ОДА. 

Сам Андрій Балонь в своєму дописі заявив, що його затримання та кримінальна справа проти нього була організована “місцевими князьками у змові з продажними силовиками”. 

“Лише через кілька місяців стало відомо про змову місцевих князьків з продажними силовиками, які організували всю цю справу, щоб викинути мене зі своєї області. Оскільки їм усім я перекрив корупційні канали. Вони одне забули, що я професійний слідчий. Півтора роки я мовчки працював і з’ясував до деталей як вони все організували. Тепер я буду відновлювати своє чесне ім‘я, а паралельно – вимагатиму притягнути до відповідальності винних”, – написав в соцмережах Балонь. 

Додамо, що Президент України Володимир Зеленський звільнив Андрія Балоня з Кіровоградської обладміністрації наступного дня після затримання чиновника слідчими НАБУ.