Торговельні мережі готові повертатися у Херсон негайно, як отримують доступ — облрада

1 год назад 0

Крім проблем з об'єктами інфраструктури, у Херсоні спостерігається нестача товарів та медикаментів.
Про це заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає .

«У гуманітарному плані ситуація в залишається складною. Здійснюються стабілізаційні заходи ЗСУ, розмінування, відбувається фільтрація. Також починається поновлення підприємств критичної інфраструктури. Роботи дуже багато, тому що орки фактично пограбували місто. Ситуація складна, у більшості домівок відсутня електроенергія, водопостачання, є певні проблеми з газопостачанням» , — сказав Соболевський.

Він зазначив, що наразі проводиться аудит того, що пошкоджено з об’єктів інфраструктури.
«Те, що ми відбудуємо все — це 100-відсотково, але на це потрібен час. Зараз аудит ще триває, здійснюється розмінування об’єктів критичної інфраструктури. Орки залишили після себе велику кількість сюрпризів і, на жаль, є трагічні випадки, коли люди підривалися на тих сюрпризах. Тому досить небезпечно працювати нашим технічним службам, але цей процес вже триває. Також ведеться робота щодо поновлення діяльності Укрпошти. Так само працюємо в напрямку поновлення банківської системи, щоб люди могли розраховуватися банківськими картками, і поновлення зв’язку, тому що зв’язку фактично немає зараз в Херсоні» , — підкреслив Соболевський.

Ще однією проблемою він назвав дефіцит великої групи товарів та медичного забезпечення.
«Забезпечення товарами здійснювалось по Дніпру невеликими плавзасобами, баркасами, це все орки зупинили, щоб створити нелюдські умови в Херсоні і щоб люди погоджувались виїжджати до Криму та російської федерації. Торговельні мережі готові повертатися в Херсон фактично негайно, як отримують доступ. Також велика проблема з ліками, тому що не було забезпечення і запаси там були дуже маленькі — орки цим насправді не переймалися. Тим більше, що вони частину закладів закривали і примушували переїжджати на лівий берег лікарів. Багато медичного обладнання вони повивозили, забрали машини швидкої допомоги. Тому там насправді дуже багато роботи буде, але все зробимо», — наголосив Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Головне управління розвідки Міноборони заявило, що Херсон повертається під контроль України.