В ОК «Південь» повідомили, в якому стані Кримський, Чонгарський та Генічеський мости

8 месяцев назад 0

Повідомляється, що Кримський міст нині повноцінно не функціонує.

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня  Наталія Гуменюк розповіла, в якому стані Кримський, Чонгарський та Генічеський мости.

За її словами, Кримський міст нині повноцінно не функціонує. А Чонгарський та Генічеський мости, навіть "підлатані", не здатні витримувати навантаження військової техніки та перевезення боєприпасів. Про це вона розповіла в ефірі .

Вона зазначає, що в Кримському мості навіть встановлений проліт ще не означає, що він починає функціонувати повноцінно.

"Мають провестися випробування, мають провестися закріплення, треба переконатися в тому, що це проліт дійсно зможе витримувати ті навантаження, які передбачені тактико-технічними характеристиками. Тобто це таке більш заспокійливе, що роботи ведуться, і якась з них може бути навіть успішною. На даному етапі фіксуємо, що міст повноцінно не функціонує, все, що працює, — реверс, і час від часу використовується залізниця", — розповіла Гуменюк.

За її словами, ускладнена і сповільнена логістика ворога все ж таки не перервана остаточно, вона просто не відповідає по ритміці тому напруженню, яке є на фронті.

"Що стосується Чонгарського і Генічеського мостів, то там ворог намагається встановити понтонну переправу, тому що розуміють, що навіть підлатані, вони не здатні витримувати навантаження військової техніки і перевезення боєприпасів" , — додала Гуменюк.