В Україні щонайменше 50% автобусних перевезень є нелегальними

6 лет назад 0

В Україні щонайменше половина автобусних перевезень здійснюється без відповідних документів.

Про це заявив журналістам міністр інфраструктури Володимир Омелян після участі у посвяті першокурсників у Національному авіаційному університеті у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз концентруємо свою увагу на ліквідації так званих "чорних перевізників". Це стосується не лише російського напрямку, а й усієї України. За нашими оцінками, мінімум 50% всіх автобусних перевезень є в "сірій" або в "чорній" зоні, тобто компанії або перевізники взагалі не мають жодних документів чи прав возити людей, автобуси переобладнані з грубими порушеннями безпеки», — розповів Омелян.

Міністр додав, що цього тижня під час його робочої поїздки до Донецької та Луганської областей було задокументовано багато фактів роботи "чорних" перевізників.

За його словами, були зафіксовані випадки, коли «відверто кримінальні угруповання» покривають поїздки у Росію.

«Безумовно, це буде мати відповідну реакцію з боку Міністерства інфраструктури спільно з правоохоронними органами, Державною службою безпеки на транспорті», — сказав Омелян.

Він додав, що сподівається на збільшення прозорості у сфері транспортних перевезень і завдяки запровадженню електронного кабінету перевізника.