Відмова Росії від окупації України: у ЗСУ назвали зброю, яка допоможе

2 месяца назад 0

Дрони цінні для збереження життя захисників.

Україна використовує безпілотники ще з часів антитерористичної операції. Вже тоді в голови ворога летіли гранати. Він ніс втрати, і за ці роки наші військові напрацювали потужну базу та досвід застосування дронів на полі бою.

Про це розповів заступник Головнокомандувача Збройних Сил України Вадим Сухаревський.

Він зазначив, що наразі стоять 3 завдання щодо розвитку безпілотних систем у нашій країні — ефективність, системність та аналіз.

"Підрозділ, який буде сформовано, Сили безпілотних систем, — це буде потужний кулак, який буде вирішувати реальні завдання на полі бою, який буде надійним плечем підтримки для наших бойових бригад. Цей елемент дасть нам можливість асиметрично відповідати на будь-які дії противника, наносити йому максимальні втрати", — сказав Сухаревський.

За словами заступника генерала Сирського, Україна йде до того, що буде створено системний підхід до роботи з дронами. Він увійде до підручників військової історії та позиціонуватиметься як ефективний приклад протидії під час бойових дій у майбутньому. Безпілотники дозволять зробити так, щоб Росія відмовилася від ідеї окупації нашої країни.

"Ми повинні відсікти від нашого солдата максимум засобів ураження противника. Безпілотні системи працюватимуть не тільки в повітрі, це буде і на землі, і в морі. Це буде нести системний характер, ми маємо бачення, мету і підтримку", — резюмував Вадим Сухаревський.