Відставки у Кабміні: відомий список претендентів на звільнення з уряду Шмигаля 

3 года назад 0

Відставки у Кабміні планує розглянути Верховна Рада у жовтні. За інформацією ЗМІ, на звільнення претендують три члени уряду.

Зокрема, видання “Главком”, посилаючись на власні джерела, повідомило, що нардепи планують відправити у відставку міністерку соцполітики Марину Лабезну, міністра екології Романа Абрамовського, віцепрем’єра та міністра економіки Олексія Любченко. Місце останнього може зайняти Юлія Свириденко, яка наразі є першим заступником Любченко. 

Очікувалося, що кадрові зміни в Кабінеті міністрів будуть обговорені на з’їзді партії “Слуга народу”, який днями відбувся в Трускавці. Але це питання там не піднімалося. Натомість, були підтверджені наміри щодо відставки Дмитра Разумкова з посади спікера Ради. 

Додамо, що у “підвішеному стані” залишається міністр оборони Андрій Таран. Раніше була інформація про те, що його має замінити на посаді екс-голова Херсонської ОДА та гендиректор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв. А ось голова Мін’юсту Денис Малюська, який теж раніше фігурував серед претендентів на звільнення, отримав шанс від Офісу президента за «боротьбу з олігархами». Питання зміни міністрів має вирішитися за один пленарний тиждень.

На початку вересня голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що “монобільшість” почала активні переговори з майбутніми міністрами ще 1,5 місяці тому.