Військові РФ готуються до оборони Нової Каховки і виселяють жителів вулиць біля Дніпра — ОК «Південь»

1 год назад 0

Російські військові проводять примусову "евакуацію" жителів Нової Каховки, домівки яких розташовані на вулицях на узбережжі Дніпра. Пояснюють це підготовкою до оборони Нової Каховки,  речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Такі заходи, каже він, продовжуються і в інших населених пунктах правобережжя.

Також речник повідомив, що російські війська з важкої артилерії та РСЗВ двічі обстріляли звільнену в жовтні Трифонівку. За його словами, все обійшлось без втрат і руйнувань. Загалом, протягом бойового дня, 29 жовтня, авіація РФ завдала шість авіаційних ударів по позиціях Сил оборони.

"Українська авіація відповіла десятьма авіаударами по скупченню живої сили противника та військової техніки. А ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 190 вогневих завдань" , — сказав Назаров.

За підтвердженими результатами протягом дня підрозділи Сил оборони знищили: 57 військових РФ, самохідну артилерійсько-мінометну установку "Нона", самохідні гаубиці "Акація" та "Мста-С", гаубиці "Д-20" та "Мста-Б", зенітні ракетно-гарматні комплекси "Тунгуска" та "Панцир-С1", танк та сім одиниць автобронетехніки. Пошкодили ще один танк та три одиниці автобронетехніки.

Що відомо

  • На окупованій території Херсонської області російські війська : на правий берег переправляють щойно мобілізованих, на лівий — постійні підрозділи.
  • В тимчасово окупованих Херсоні, Бериславі, Каховському та Генічеському районах у квартири та будинки місцевих жителів  по 10-15 російських військових. Вони користуються майном власників, а також вивозять з помешкань усі цінні речі.
  • З підприємства "Херсонміськводоканал" російські військові  все обладнання, знищили документацію, викрали вантажний транспорт, розповіла Суспільному начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.
  • У населених пунктах на правобережжі Херсонщини російські війська медичні заклади та вивезли цінне обладнання для діагностики.