Вироки суду на Херсонщині: чому Сальдо не отримав довічне

2 месяца назад 0

Представниця Херсонської обласної прокуратури Анастасія Весіловська пояснила, що призначеного Кремлем окупаційного голову Херсонщини Володимира Сальдо не змогли засудити до довічного ув'язнення через вік, адже йому 67 років.

Про це в  проєкті Радіо Свобода «Новини Приазовʼя».

“Довічне позбавлення волі не може призначатися особам, які не досягли 18-річного віку, також вагітним жінкам і особам, які досягли 65-річного віку», – зазначила вона.

За словами Анастасії, на Херсонщині також винесли два вироки з довічним позбавленням волі. 

Як пишуть журналісти, 19 лютого цього року Херсонська обласна прокуратура , що до довічного ув'язнення засудили колишнього начальника херсонської виправної колонії. Також, враховуючи вчинення особливо тяжкого злочину, його позбавили звання «майора внутрішньої служби».

За інформацією головної спеціалістки з питань інформаційної політики Херсонської обласної прокуратури, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 588 осіб отримали підозри у вчиненні злочинів проти основ нацбезпеки, з них 353 – заочно. До суду спрямували обвинувальні акти стосовно 480 осіб. У Херсонській області визнано винними 86 людей, більшість з них також заочно. 

8 листопада 2023 року Малиновський райсуд Одеси винним у державній зраді Сальдо та призначив йому 15 років позбавлення волі.

Кабінет міністрів конфісковані активи й майно колишнього мера Херсона Володимира Сальдо в управління Фонду державного майна. Конфіскували й майно, що належить його доньці та колишній дружині.