Володимира Пепеля звільнили з Херсонської МВА

7 месяцев назад 0

Колишнього заступника мера Херсона Володимира Пепеля, який підозрювався у пособництві державі-агресору, звільнили з посади радника начальника військової адміністрації громади.
Про це свідчить відповідь відомства на запит видання .
Пепеля звільнили наступного дня після отримання нашого запиту. Офіційно він пропрацював у військовій адміністрації громади 13 днів.
Хоча інформація про співпрацю Володимира Пепеля з ВА Херсонської громади курсувала ще наприкінці серпня.
МОСТ повідомив про неї 5 жовтня. На посаді радника Пепель відповідав за проведення опалювального сезону.
Він потрапив під слідство після звільнення Херсона у листопаді 2022 року. Володимира Пепеля затримували і повідомляли про підозру в пособництві державі-агресору.
ДБР, якого розслідувало діяльність Пепеля, стверджувало про перехід тодішнього заступника мера Херсона на бік росіян у березні 2022 року.
Він міг сприяти налогодженню роботи сфери ЖКГ для Росгвардії, ФСБ, російських загарбників, окупаційної адміністрації та поліції.
Також Володимира Пепеля не викрадали разом з іншими херсонськими посадовцями під час російської окупації.
За інформацією видання МОСТ, він в останній момент відмовився йти пити каву до місця, де сталось викрадення декількох чиновників Херсонської міськради.
Після затримання Пепель потрапив до СІЗО, але вийшов з нього під заставу в період з кінця лютого до середини квітня 2023 року.
Наприкінці квітня суд востаннє продовжив покладені на Володимира Пепеля обов’язки. А далі справа затихла.
В профільному реєстрі більше не було жодного документа по ній. Тому історію пана Пепеля обгрунтовано не можна вважати завершеною.