Введення “особливого режиму” перетину кордону між Кримом і Херсонщиною — указ окупантів прокоментував Братчук

3 месяца назад 0

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua
Вводиться “особливий режим” перетину адміністративного кордону між Кримом і Херсонською областю — відповідний указ так званого глави Криму Сергія Аксьонова опубліковано на порталі “уряду Республіки Крим”. Аксьонов визначив місцями перетину адміністративного кордону між Кримом і Херсонською областю автомобільні пункти пропуску “Армянськ”, “Перекоп”, “Джанкой”, залізничні пункти пропуску “Армянськ”, “Джанкой”. Про це сьогодні, 27 січня, в ефірі телеканалу  поговорили зі спікером Української добровольчої армії “Південь” Сергієм Братчуком. 

“Аксьонов, так само як і його наближені, намагається убезпечити себе від усіх можливих сценаріїв розвитку подій, які так чи інакше будуть пов’язані з тимчасово окупованою частиною Херсонської області та територією тимчасово окупованого Криму. Усі розуміють, що демілітаризація Криму триває, а у 2024 році вона ставатиме ще активнішою. Це одна з головних загроз для окупантів у Криму” , — сказав він.
Спікер наголосив, що українські захисники вже зайняли плацдарми на лівому березі Херсонської області та  над їхнім розширенням.

“Зрозуміло, що від цього стає тривожно. Україна не відмовилася від звільнення Херсонської області, а тим більше Криму, а винесла це на порядок денний. Ми бачимо процеси, які відбуваються в Криму — знищення інфраструктури, логістики, військових структур, баз із боєприпасами, кораблів та інших військових об’єктів. І це призведе до того, що Крим буде звільнений”, — вважає Братчук.
За його словами, російська окупаційна влада намагається створити певну лінію оборони на Кримському напрямку.

“Певні роботи вже ведуться на Кримському перешийку, щось на зразок лінії оборони. Ясно, що з наближенням українських військ ця лінія оборони буде зміцнюватися — росіяни вміють окопуватися. Але, якщо ми говоримо про Крим, то не забуваємо, що є ще Кримський міст, який буде знищений, коли це стане необхідним. І тоді кримська пастка, створена російськими окупантами, зачиниться”, — резюмував Сергій Братчук.