Вулиця “Джона Говарда” в Херсоні буде. На честь англійця перейменували вулицю Некрасова

6 месяцев назад 0

В Херсоні усе таки з’явиться вулиця імені англійського філантропа Джона Говарда, проте на його честь перейменують не проспект Ушакова. міська влада, зважаючи на резонанс, вирішила перейменувати на його честь вулицю імені російського поета Некрасова, що у мікрорайоні Північний.

Про це нашим кореспондентам розповів член комісії з перейменувань Дементій Білий.

“Коли йшло обговорення і коли херсонці просили внести варіант “Джона Говарда” саме на проспект Ушакова, була пропозиція з боку адміністрації – перенести цю назву в інше місце, винести її за центр міста, бо це іноземець і у центрі міста імені іноземця не має бути, з точки зору пана Мрочка. І була запропонована до перейменування вулиця Некрасова, різні варіанти вулиць проходили обговорення”,
– зазначає він.

За словами Дементія Білого, раніше вулицю Некрасова мали перейменувати на “Скіфську”, адже  в цьому районі Херсона багато поховань скіфської доби. Ця назва навіть перемогла у голосуванні, проте міська влада вирішила, що Скіфської серед назв херсонських вулиць не має бути.

“Роман Мрочко, бачачи такий резонанс ситуації з “Джоном Говардом”, вирішив таки назвати Некрасова – вулицею Джона Говарда. Хоча “Скіфська вулиця” користувалась певною підтримкою, тому що у цьому місці було багато скіфських курганів і краєзнавці запропонували назвати цю вулицю на честь Скіфії – “Скіфська вулиця”, але її не буде, поки що.