У Москві призначили куратора анексованих територій

2 года назад 0

Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін призначив заступника міністра будівництва та ЖКГ Росії, який буде куратором анексованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Про це  у розпорядженні Мішустіна.

Куратором "розвитку нових територій" став Вадим Васильєв.

Раніше він обіймав посаду в.о. директора департаменту міжбюджетних відносин Мінфіну РФ,  російське видання РБК.

Російський міністр будівництва Ірек Файзуллін розповів, що цього тижня у відомстві з'явилося 116 нових співробітників. Це пов'язано, зокрема, з тим, що "соціально-економічний розвиток нових територій поставлений в обов'язки Мінбуду".

Що відомо

  • На тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочались, а 27 вересня завершились, псевдореферендуми про приєднання до РФ.
  • 30 вересня президент Росії Володимир Путін підписав "укази" про визнання Херсонської та Запорізької областей "незалежними територіями".
  • 5 жовтня Президент РФ Володимир Путін затвердив ратифікацію “договорів” про “прийняття” тимчасово окупованих територій України — “ДНР”, “ЛНР”, Запорізької та Херсонської областей — до складу РФ і підписав федеральні конституційні закони про включення їх до складу Росії.